
– Det har vært krevende, tidkrevende – og berikende

UTVALGSLEDER: Heidi Myhre (SP) har leda Utvalg for oppvekst og opplæring i nye Tønsberg kommune ti måneder inn i den nye storkommunens eksistens. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også:Ti Re-rariteter fra lokalvalget for nye Tønsberg.
Da Re og Tønsberg slo seg sammen, skreiv ReAvisa omgod Re-representasjon i styre og stell– hvert fall når det gjelder utvalgsledere:
NY LEDER: Jill Eirin Undem (SP) fra Vear rykker opp til ledervervet i Utvalg for oppvekst og opplæring. Dermed er det bare en hovedutvalgsleder igjen med adresse i gamle Re kommune i nye Tønsberg kommune. Foto: Stian Ormestad.

Tre av fem utvalg i den nye storkommunen skulle ledes av en folkevalgt med fartstid fra gamle Re kommune.
Over og ut etter et snaut år
Nå er det bare to utvalgsleder igjen, nemlig Trude Viola Nordli (Ap) fra Ramnes som leder utvalg for mestring, helse og velferd, og utflytta reing Ulf Lund Halvorsen (MDG) som leder utvalg for miljø, teknikk og næring.
Grunnen er at Heidi og mannen flytter til Holmestrand.
Stor kommune å bli kjent med
– Noen ganger kunne vi vel ønske oss tilbake til en liten kommune
– Jeg har trua på at nye Tønsberg kommune blir en god kommune å bo i.
Samtidig innser hun at det kan ta litt tid før alt er på stell.
Skulle ønske å ha fått til enda mer
– Den første saken vi fikk på plass var å holde barnetrygden utenom ved beregning av sosial stønad. Det å bidra til å utjamne økonomiske forskjeller er viktig for den enkelte, og for samfunnet vårt på sikt.
– Videre har vi vært med på å bestemme at det skal serveres mat til barna i barnehagene. Prinsippet har vært viktig for Senterpartiet. Men her bør vi på få inn noe mer midler til barnehagene, slik at gjennomføringen med måltidene blir mest mulig optimal.
Redda åpen barnehage
Heidi viser også til at Senterpartiet har vært med på å forhindre økt betaling for SFO-plasser.
Dette tilbudet forsvant i Re i overgangen til Tønsberg, men er blitt oppretthold i «gamle Tønsberg».
Her i Re ble det i fravær av et kommunalt tilbudstarta et frivillig tilbud.
Krevende – og tidkrevende
Heidi forteller om krevende runder allerede. Men det mest krevende kommer nok nå, når alt skal dekkes inn med penger man ikke har.
Det endelige budsjettet skal spikres i desember-møtet.
Da er Heidi ute av lokalpolitikken i den nye storkommunen.
Stort engasjement
De som fortsatt er i lokalpolitikken i den nye storkommunen, har utfordringer så langt som et vondt år – som 2020? – foran seg.
Men Heidi skulle egentlig ønske hun kunne fortsatt: – Jeg kommer til å savne alle de engasjerte menneskene som vil så mye.
SISTE GANG PÅ TALERSTOLEN: Heidi Myhre tar ordet i oktober-møtet, siste gang kommunestyret var fysisk samla i høst. Foto: Stian Ormestad.
