Grøtdamer på prestegården: – Viktig å lære om fortida

GRØTDAMER: Jorunn Myhre Gjersøe, Mia Olsen og Astrid Gjersøe koker og serverer grøt på dugnad for Våle historielag. Saft, grøt og tilbehør ble sponsa av Re-torvet og ReAvisa. Foto: Stian Ormestad.

Dette kunne du først lese om iReAvisa på papir.
Grøtdamene fra historielaget, Jorunn Myhre Gjersøe, Mia Olsen og Astrid Gjersøe, svarer «bestandig» på hvor lenge de har stått for grøtkoking og grøtservering til barneskoleelever på førjuls prestegårdsbesøk.
Helt avhengig av støtte
Landslaget for lokalhistorie og gavedrysset fra Re-torvet og ReAvisa er de to største bidragsyterne.
Trivelig – og viktig
Grøtdamene forteller om ei fin førjulstid på prestegården med interesserte skoleelever i hundretall, dette er noe av den beste dugnaden man kan bli med på – og de blir gjerne flere.
– Dette er veldig trivelig. Og viktig! Det er jo noe veldig meningsfylt med å være med på å formidle vår egen historie – kanskje sås det spirer til historieinteresse i framtida hos barn?
Du kan lese mer om førjulsforberedelsene ipapiravisa.
Les også:– Man satte kanskje mer pris på det lille man fikk.
Les også:Redder en gammel og god førjulstradisjon i Re.
STORHANDEL: Dette er handlelista for grøtservering til 200 fjerdeklassinger, som ble sponsa av Re-torvet og ReAvisa. Foto: Stian Ormestad.
