Annonse
Annonse
Full rulle på Sagatun: – Alle har vel arva noe de ikke trudde de skulle få bruk for? Men så feil kan man ta!

Full rulle på Sagatun: – Alle har vel arva noe de ikke trudde de skulle få bruk for? Men så feil kan man ta!

Annonse
Annonse
Stian Ormestad
Stian Ormestad
Annonse
Annonse

SOSIALT OG NYTTIG: Hilde Andreassen (35) fra Svelvik ble tipsa av mamma, som hadde fått nyss om kurset i Vivestad på Facebook. Foto: Stian Ormestad.

Les mer omforeningslivet i Re.

Det var full rulle – bokstavelig talt – med kjevler og takker, på Sagatun torsdag 17. oktober:

MED PINNER OG TÅLMOD: Flatbrød skal ligger akkurat passe lenge på takka for å bli helt perfekt. Foto: Stian Ormestad.

Vivestad bygdekvinnelag inviterte til lefse- og flatbrødbakekurs.

Sikrer seg med rullering

Ambjørg Marie Akerholt (62), leder i bygdekvinnelaget, forteller at det er blitt holdt likende kurs før i tida, men det er en god stund siden:

– Dette er nok andre gangen, men jeg veit ikke når den første gangen var. Det var før min tid, forteller hun.

Har med egen «hemmelig» deig

HAR FÅTT SKIKKELIG DREISEN: Jan Rustad (68) fra Vivestad. Foto: Stian Ormestad.

Seksten damer og en mann var i sving: Jan Rustad (68) har bakt flatbrød før, men vil ikke kalle seg rutinert.

STABLER OPP: Flatbrød på flatbrød skal gi matglede gjennom vinteren. Foto: Stian Ormestad.

Interessen for å bake flatbrød ble tent da han smakte det hjemmelagde flatbrødet til svigerinna hans.

Baker kaker og flatbrød til jul

ARVEGODS: Jorun Martinsen (56) fra Vivestad får endelig bruk for arven etter tante. Foto: Stian Ormestad.

LITT SVIDD: – Alt skal læres, sier Andreassen (35) og ler litt oppgitt. Foto: Stian Ormestad.

Før ReAvisas utsendte får smake på det ferdige resultatet. Og det smaker fortreffelig!

I forkant av kurset fikk alle kursdeltakerne tilsendt en oppskrift på deig, som alle hadde lagd og tatt med – unntatt Jan, som hadde fulgt sin egen oppskrift.

Tar vare på gamle mattradisjoner

Hilde Andreassen (35) hadde tatt turen helt fra Svelvik til Vivestad.

– Mamma leste om kurset på Facebook, og nevnte det for meg – så da meldte jeg meg på.

– Nå ble akkurat den her litt svidd og fin, da, sier Hilde og ler mens hun redder et flatbrød fra varmen.

– Ja, ja – alt skal læres!

Arvegods kommer til nytte

ØVELSE GJØR MESTER: Hilde Andreassen (35) fra Svelvik gyver på en ny deigklump. Foto: Stian Ormestad.

Jorun Martinsen (56) er alltid med på bygdekvinnelagsmøtene i hjembygda, og skryter av det varierte tilbudet. – Men dette er første gang jeg baker flatbrød.

FLATBRØD-PRODUKSJON: Reine masseproduksjonen i kjellerstua på Sagatun. Foto: Stian Ormestad.

– «Det var så flott atte», svarte ho. Bedre attest kan ikke jeg få!, sier Jorun fornøyd.

– Dette er jo skikkelig moro!

Takka er blitt brukt før før, men da var det til svelesteiking i sommer.

Mange har nok det rette utstyret stående, og da anbefaler bygdekvinnene å teste det ut. Og nye takker er fortsatt å få kjøpt.

Nye muligheter i Undrumsdal

SOSIALT OG NYTTIG: Margot Krøglid (69), Hilde Andreassen (35) og Ambjørg Marie Akerholt (62) baker flatbrød sammen. Foto: Stian Ormestad.

Og gikk du glipp av bygdekvinnenes kurs i Vivestad, dukker det opp en ny mulighet allerede i november i Undrumsdal:

Alt skjer på Solerød skole, forteller Tove Skautvedt Sæthre. Hun er å treffe på telefon 90 87 35 93 eller epost tove@agrotera.no for mer info eller påmelding. Det må skje innen 20. oktober.

Les mer omforeningslivet i Re.

Les mer ombygdekvinnene i ReAvisa-arkivet.

Les mer omVivestad i ReAvisa-arkivet.

Annonse
Annonse

ReAvisa - lokalavisa for Re; Revetal, Ramnes, Våle, Vivestad, Undrumsdal og Fon


Avisa er gratis å lese på papir og nett. ReAvisa legges der folk møtes, du finner den i avisstativ på butikker, bensinstasjoner, spisesteder
og arrangement i Re. Opplaget er 3.000 / 6.000. Avisa blir godt lest, på venterrom, kafeer, og så videre. Nettavisa oppdateres javnlig og har i snitt over 6.000 lesere i uka - 27.211 brukere sist måned.

Vi lager ReAvisa:
Stian Ormestad, skrivende redaktør - Stian@ReAvisa.no
Håkon Westby, seniorfrilanser - Hakon@ReAvisa.no
Ledig engasjement som ungdomsfrilanser - ta kontakt

Tips om gode Re-saker!
Tips@ReAvisa.no

ReAvisa jobber etter Vær Varsom-plakaten for god presseskikk.

Vil du bidra?
ReAvisa er gratis å lese på papir og nett. Avisa er annonse- og folkefinansiert.
ReAvisa-vippsen er 54 02 82, ReAvisa-kontoen er 1506.09.87979.
Merk gjerne innbetaling med “gave”.

Annonse?
E-post: Annonse@ReAvisa.no så kan vi gi et godt tilbud.
Utgiver: Ormis Media AS.