
– Vil du åpne hjemmet ditt for en liten gutt?

STORT BEHOV FOR FOSTERHJEM: Bente J. Hoppestad jobber med rekruttering av fosterhjem i Bufetat region sør, i tett samarbeid med kommunene. Hun veit veldig godt hvor stort behovet er og hvor prekær mangelen på fosterhjem er. Akkurat nå er hun på leit etter et forsterhjem her i Re. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Les papiravisa på nettavisa– last ned gratis!
Her finner du avisa– plukk med deg gratis.
At en kommunal barneverntjeneste i en annen kommune utafor Re, Tønsberg og Vestfold er nå på leit etter et fosterhjem til en liten gutt i barnehagealder,kan du lese om i den siste papiravisa.
Et behov så stort at det er vanskelig å fatte
FOSTERFORELDRE: Ekteparet Hanna Grethe Langeland (45) og Helge Holtung (47) i Kleiva forteller om sine erfaringer som fosterforeldre for to barn, pluss tre biologiske barn. De har mange gode råd for kommende fosterforeldre, les om det i papiravisa. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Det er en blid og snill gutt som trenger trygge voksne som bør være rolige og tålmodige og gi gutten forutsigbarhet i hverdagen. Det bør ikke være andre små barn i familien, men det kan være større barn. Gutten vil trenge oppmerksomhet fra fosterforeldre og gjerne eldre søsken.
Han trives veldig godt ute og elsker å dra på tur og utforske naturen, forteller Bente J. Hoppestad som jobber med rekruttering av fosterhjem for Bufetat region sør.
Mange barn venter på et nytt hjem
I andre tilfeller kan dette variere fra kommune til kommune og tilfelle til tilfelle. I Norge venter 200 barn på fosterhjem og mange av dem må vente lenge.
I Vestfold er tallet 22, og barna fordeler seg slik: Tre barn i alderen 0 – 5 år, sju barn i alderen 6 – 11 år, og 12 barn i alderen 12 – 18 år.
Sørger for en god ramme rundt barnet
Hvert ett barn som venter er ett for mye, og hver dag som går er en byrde lagt til for barnet det gjelder. Barnehjem, slik det var fram til 2000-årsskiftet, finnes ikke lenger. Det er også en helt annen fokus på å beholde kontakten med sin biologiske familie så langt det er mulig.
Det blir jobba mye for å skape et godt samarbeid og en god ramme rundt barnet. For alle som er nysgjerrig på å hjelpe, arrangerer Bufetat uforpliktende infomøter flere ganger hver uke, forteller Bente.