
– Veldig moro med «Moro-vers»!

MORO-VERS: Andre Bjerke likte å tulle og tøyse med ord og setninger. Solerød-elevene framførte moro-vers med mange store smil på scenen. Foto: Stian Ormestad.

Rektor Anne Husby oppsummerer kvelden på Dalheim, i anledning at Andre Bjerke ville blitt 100 år i år – født i 1918 og død i 1985:
BACK STAGE: Det var travle skift bak scenen. Men ReAvisa rakk et bilde og noen få ord med denne gjengen med Solerød-elever. Foto: Stian Ormestad.

Hele skolen var med, fra 1. til 7. trinn. Et slikt prosjekt binder den lille skolen enda mer sammen, på tvers av klassetrinnene.
Protesterte mot det han syntes var feil og urettferdig
Det får ReAvisa fortalt av en gjeng med Solerød-elever, i et av mange kjappe skift bak scenen mellom numrene.
HØY I HATTEN: Sprell, tull og tøys på Dalheim-scenen da Solerød skole markerte at det er 100 år siden Andre Bjerke ble født i år. Foto: Stian Ormestad.

ESKEN MED DET RARE I? Sang, skuespill, dikt og høytlesing utgjorde en flott forestilling. Foto: Stian Ormestad.

– Det er en sang som handler om en mann som ikke vil krige og skyte i militæret. Den har ikke Andre Bjerke skrivi sjøl, men oversatt, får en fullsatt Dalheim-sal fortalt.
Så ble det både bryllup og sjakk – alle visste neppe at han var en lidenskapelig sjakkspiller.
Stort engasjement for språk
Andre Bjerke ble en anerkjent krimforfatter, med blant annet «De dødes tjern», som er blitt filmatisert flere ganger. Men aller mest kjent er nok hans store engasjement for språk:
Så ble noen tungevridende strofer med tøysevers framført fra boka «Moro-vers». Hele den flotte forestillingen ble avslutta med et av moro-versene som er satt melodi til: «Først kom et lass med lisser».
SPRÅK I SKOLEN: Andre Bjerke banet vei for en mer morsom og leken tilnærming til språk. Ikke alle likte det i styre og stell på den tida. Foto: Stian Ormestad.
