Annonse
Annonse
– Jeg føler meg heldig som får reise rundt og dekke pandemien, sjøl om det nesten føles som «forbudt»

– Jeg føler meg heldig som får reise rundt og dekke pandemien, sjøl om det nesten føles som «forbudt»

Annonse
Annonse
Stian Ormestad
Stian Ormestad
Annonse
Annonse

PÅ VEI INN PÅ INTENSIVEN: Synne Eggum Myrvang (25) ikledd smittevernutstyr fra topp til tå. I februar var hun i Spania for å rapportere fra landet som ble veldig hardt rammet av en ny korona-bølge – for tredje gang. Her er hun er på vei inn på en intensivavdeling på et sjukehus rett utafor Madrid. Foto: Harald Henden / VG.

Synne takker for seg i ReAvisa: – Jeg har lært vanvittig mye!

Synne Eggum Myrvang (25) viste tidlig at hun har en formidlingsevne av de helt store. Hun ble kjapt en populær bidragsyter i lokalavisa.

PÅ FARTA: Synne Eggum Myrvang (25) fra Hengsrød. Foto: Privat.

Føles nesten som «forbudt»

Hun har snakka med folk på gata i Madrid, med høyt smittetrykk og få restriksjoner. Oghun har rapportert innafra intensivavdelinger på spanske sjukehus(begge eksterne lenker).

Hedrer den beste journalistikken

Prisen er blitt delt ut av Norsk presseforbund i tredve år, og er en av de høyeste utmerkelsene i norsk mediebransje. Ifølge Norsk Presseforbund skal den «oppmuntre til høy kvalitet i mediene og hedre den beste journalistikken».

– Det er nok få av oss som hadde trodd det skulle bli nødvendig å holde på så lenge som vi har gjort, og det er fortsatt vanskelig å si hvor lenge vi skal lage denne oversikten over smittetall, lokale regler, vaksinering og mye mer til leserne.

Lager system i kaoset

Det består av journalister på breaking-avdelingen, pluss utviklere – Synne tilhører førstnevnte gjeng: – Noen dager jobber jeg som nyhetsjournalist, der jeg jakter nyheter, mens jeg andre dager jobber bare med korona-spesialen.

– Med tida har mye av det vi helt i begynnelsen førte manuelt blitt automatisert, ettersom tilgangen på data fra myndighetene har blitt mer tilgjengelig.

Men noe er fortsatt ganske så tungvint:

Tett på alvoret

– For eksempel finnes det fortsatt ingen nasjonal oversikt over hvilke regler som gjelder i alle landets kommuner. Så da må vi sjekke hjemmesidene til alle norske kommuner, som alle er utforma på forskjellige måter.

Meningsfull jobb

– Som for eksempel pandemiens konsekvenser i Spania, eller ishall-smitten i Halden, sjukehjemsutbruddet i Eidsvoll, og så videre – saker jeg har jobba mye med det siste året.

De fleste land er hardere ramma enn Norge

Synne skal fortsatt jobbe med både korona-spesialen og alle de andre sakene hun dekker for VG, og gleder seg til det. En viktig jobb, som utføres på en fantastisk måte.

STARTA I REAVISA: Synne Eggum Myrvang har siden ReAvisa-tida utdanna seg til journalist og jobba i blant annet NRK og nå VG. Foto: Stian Ormestad.

Les også:Mens mange har hjemmekontor i disse korona-tider, har Synne «bortekontor».

Fra arkivet:– Ha det bra for nå, Synne!

Annonse
Annonse

ReAvisa - lokalavisa for Re; Revetal, Ramnes, Våle, Vivestad, Undrumsdal og Fon


Avisa er gratis å lese på papir og nett. ReAvisa legges der folk møtes, du finner den i avisstativ på butikker, bensinstasjoner, spisesteder
og arrangement i Re. Opplaget er 3.000 / 6.000. Avisa blir godt lest, på venterrom, kafeer, og så videre. Nettavisa oppdateres javnlig og har i snitt over 6.000 lesere i uka - 27.211 brukere sist måned.

Vi lager ReAvisa:
Stian Ormestad, skrivende redaktør - Stian@ReAvisa.no
Håkon Westby, seniorfrilanser - Hakon@ReAvisa.no
Ledig engasjement som ungdomsfrilanser - ta kontakt

Tips om gode Re-saker!
Tips@ReAvisa.no

ReAvisa jobber etter Vær Varsom-plakaten for god presseskikk.

Vil du bidra?
ReAvisa er gratis å lese på papir og nett. Avisa er annonse- og folkefinansiert.
ReAvisa-vippsen er 54 02 82, ReAvisa-kontoen er 1506.09.87979.
Merk gjerne innbetaling med “gave”.

Annonse?
E-post: Annonse@ReAvisa.no så kan vi gi et godt tilbud.
Utgiver: Ormis Media AS.