Stolt vinner av Spiskammerprisen

Dette kunne du først lese iReAvisa på papir– last ned gratis!
For 22. gang delte Vestfold bygdekvinnelag ut Spiskammersprisen tidligere i år. Prisen skal gå til personer, bedrifter eller organisasjoner som gjør en spesiell innsats for å ivareta kvalitet, kultur og tradisjon i arbeid med mat og måltider i Vestfold.
Vinneren får en sjekk på 5.000 kroner, gravert bakstefløy, diplom og blomster. Juryen besto i år av fylkesstyrets representant Tove Moland, tidligere vinnere Karen Kjølen Hellenes og Torunn Bjørge Solberg.
SPISKAMMERPRISEN 2020: Gro Norheim Bettum mottar prisen på Vestfold bygdekvinnelags fylkesårsmøte av Torunn Solberg, et av tre jurymedlemmer. Foto: Linda Gusland.

Starta å jobbe med mat som 15-åring
Derfor var det mange i Re som ble skuffa da hun i fjor tok permisjon fra Meny etter 35 år i jobben, for å starte sin egen catering-bedrift, samtidig som hun ble ansvarlig for skolekantina på Sande videregående skole.
Der er de svært fornøyd med maten hun leverer, strålende fornøyde ansatte og elever, og hun stoler på elevene. Den beste de noen gang har hatt i kantina, ifølge tilbakemelding fra skolen.
Lært mye av Sjur og de voksne damene på Meny
Det er i det store og det hele stor etterspørsel etter maten hennes. Gro holder mattradisjoner i hevd, lager maten fra bunnen av, og alle kan være sikre på nok mat av god kvalitet.
Ifølge sine arbeidsgivere er hun ei positiv, blid og omgjengelig jente som det er lett å samarbeide med. Ei utrolig fin jente!, rett og slett.
Veldig takknemlig
Begrunnelse og bilde fra overrekkelsen er oversendt fra Anne Ka Munkejord i Vivestad, avtroppende leder i Vestfold bygdekvinnelag.
I det nye styret ble Åse Marie Holm fra Re valg til sekretær.