
Det stinker på Revetal – her er årsaken

NORTURA REVETAL: Nortura er en stor arbeidsplass på Revetal med 35 ansatte. Vaffelstekeriet på fabrikken sørger for den gode Revetal-lukta. Sånn var det ikke i dag. Foto: Stian Ormestad.

Folk går og holder seg for nesa, flere har dratt genseren over ansiktet, og noen har tatt på seg skjerfet litt vel høyt i halsen.
Trond Haslestad, teknisk sjef ved Nortura Revetal, forteller at de er i gang med å tømme tanker og spyle de reine for slam.
– Når vi knekker egga, får vi alt ut av egget med en sentrifuge. Den lille resten som blir igjen i skallet går i en tank i bakken. Denne må tømmes og vaskes med javne mellomrom. Det er det som skjer nå.
– Det vil vare en time eller tre utover formiddagen, anslår Trond Haslestad. – Det er ingen fare, forsikrer han.
Eggfabrikken er også en stor arbeidsplass med en arbeidsstokk på 35 ansatte, en modernisert produksjon, og er den eneste spesialiserte eggfabrikken i Nortura-systemet.