Annonse
Annonse
I morgen åpner Maren sin lille stabbursbutikk i Re: – Nå var det endelig på tide å realisere denne drømmen

I morgen åpner Maren sin lille stabbursbutikk i Re: – Nå var det endelig på tide å realisere denne drømmen

Annonse
Annonse
Stian Ormestad
Stian Ormestad
Annonse
Annonse

SISTE INNSPURT: Maren Danielsen (34) har fylt gårdsbutikkhyllene på Kjær gård i Våle. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også:Her dyrker Bjørn Victor no’ rart.

I morgen, lørdag 21. august 2021, åpner Maren Danielsen (34) døra for sin nye gårdsbutikk for aller første gang.

Heier på andre småprodusenter

HØSTET OG KLART: – Jeg har vokst opp med grønnsaksproduksjon, det er gøy å ta det opp igjen, synes Fred Viktor. Og Maren ser fram til å selge grønnsakene fra gården i gårdsbutikken. Foto: Stian Ormestad.

– Og sjokolade fra Sælbu. Den er ikke så veldig kortreist, da – men veldig god!, sier Maren som viser rundt i stabburet. I hylla under er det mel fra en gård i Stokke som har investert i egen gårdsmølle.

SATSER: Maren har søkt og fått innvilga femti prosent permisjon fra sin faste jobb for å satse på gårdsbutikken. Foto: Stian Ormestad.

Mens Maren er gårdsbutikksjefen, er mannen Fred Viktor i denne sammenheng som løpegutt å regne, sammen med barna på 5 og 6 år.

En ekte familiebedrift

På taket ligger Marens pappa og snekrer, etter at de oppdaga en vannlekkasje på det gamle stabburet uka før gårdsbutikkåpning.

Tenkt på dette lenge

EGENPRODUSERT: Tomater, plommer, gresskar og agurk selges fra egen gård. Foto: Stian Ormestad.

Hygiene- og hudpleieprodukter laga på økologisk vis kommer fra gårder de samarbeider med. De er åpne for å selge flere varer, gjerne kjøtt fra gårder som produserer det – for det produserer de ikke sjøl på Kjær gård.

– Det er på en måte en videreføring av gårdsdrifta til farfar Alfred, forteller Fred Viktor, – som hadde en allsidig produksjon av grønnsaker, blomster, med mer.

– Han sto og solgte på torvet, men det er ikke så aktuelt lenger. Nå er det mer gårdsbutikk som er greia, og vi har tenkt på dette lenge.

Mangler ikke på planer

TEKSTILER: Mødrene har strikka, sydd og vevd. Nå selges det i gårdsbutikken. Foto: Stian Ormestad.

Det er planer om åpen kafe på søndager, så da kan du komme innom, enten det er til fots eller på ski om vinteren, – en kaffetår og kanelsnurr kan det bli, hele året rundt.

Det mangler ikke på planer. – Så får vi se etter hvert hva som funker, rett og slett.

Satser på gårdsbutikken

SPENT: Det er mye som skal på plass før åpning lørdag 21. august 2021. Maren er spent på hvor mange som tar turen. Foto: Stian Ormestad.

Begge har full jobb ved siden av gårdsdrifta, som går mest ut på korndyrking, litt høy – mest til egne og andres hester på gården, pluss en forsiktig oppstart med to mål med grønnsaker i år, – det blir mer til neste år.

Det mest eksotiske er kanskje gresskar og mais. Gresskar er allerede klare for salg, og maisen er moden i løpet av kort tid og kommer i salg da.

Maren har søkt om 50 prosent permisjon fra sin jobb som produksjonselektriker hos Jatronic for å satse på gårdsbutikken.

REINE KJØPESENTERET: Gårdsbutikken går over to etasjer i stabburet. Foto: Stian Ormestad.

Fred Viktor har en fulltidsjobb som avdelingsleder hos Sensonor i Horten, og fortsetter med det.

Gårdsarbeid i solnedgang

– Med en fleksibel arbeidsgiver, går det fint, forteller de. Det å drive familiegården videre har det aldri vært noe spørsmål rundt.

– Det blir en annen giv og innsatsvilje. Da går det fint å stå på ekstra, i perioder til alle døgnets tider, egentlig.

HYLLEVARE: Honning fra egen gård selges også i gårdsbutikken. Foto: Stian Ormestad.

FRA EGEN HAGE: Plommer fra plommetreet på tunet. Foto: Stian Ormestad.

HYGIENE- OG HUDPLEIEPRODUKTER: Andre gårder bidrar med produkter av mange slag. Foto: Stian Ormestad.

SJOKOLADE FRA SÆLBU: – Ikke kortreist, men veldig godt!, sier Maren og ler. Foto: Stian Ormestad.

FULL FART: Hele familien er i sving med siste innspurt før stabburet åpnes for kunder. Foto: Stian Ormestad.

TRIVES: – Det er fint å drive familiegården og ikke minst at ungane trives, akkurat som jeg gjorde da jeg vokste opp her, forteller Fred Viktor. Maren vokste ikke opp på gård, men trives veldig godt med gårdslivet i Re. Straks med helt nye utfordringer som gårdsbutikksjef fra torsdag til og med søndag hver uke. Foto: Stian Ormestad.

Marthine sa opp jobben og satser på blomstersalg fra egen gård.

Landbruksministeren på gårdsbesøk i Re: – Skamkjekt å være her!

Les om fleregårdsbutikker i Re.

Les mer omlandbruk i Re.

Annonse
Annonse

ReAvisa - lokalavisa for Re; Revetal, Ramnes, Våle, Vivestad, Undrumsdal og Fon


Avisa er gratis å lese på papir og nett. ReAvisa legges der folk møtes, du finner den i avisstativ på butikker, bensinstasjoner, spisesteder
og arrangement i Re. Opplaget er 3.000 / 6.000. Avisa blir godt lest, på venterrom, kafeer, og så videre. Nettavisa oppdateres javnlig og har i snitt over 6.000 lesere i uka - 27.211 brukere sist måned.

Vi lager ReAvisa:
Stian Ormestad, skrivende redaktør - Stian@ReAvisa.no
Håkon Westby, seniorfrilanser - Hakon@ReAvisa.no
Ledig engasjement som ungdomsfrilanser - ta kontakt

Tips om gode Re-saker!
Tips@ReAvisa.no

ReAvisa jobber etter Vær Varsom-plakaten for god presseskikk.

Vil du bidra?
ReAvisa er gratis å lese på papir og nett. Avisa er annonse- og folkefinansiert.
ReAvisa-vippsen er 54 02 82, ReAvisa-kontoen er 1506.09.87979.
Merk gjerne innbetaling med “gave”.

Annonse?
E-post: Annonse@ReAvisa.no så kan vi gi et godt tilbud.
Utgiver: Ormis Media AS.