
Smilefjes til Restauranten

SMILEFJES: Kristina Winther-Sørensen, Roger Noren og Ingunn Sjue kan klappe hverandre på skuldra for en god jobb på Restauranten på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

Fra januar 2016 starta Mattilsynet med smilefjestilsyn på over 8.000 kafeer og restauranter over hele landet. Restauranten på Revetal var blant de aller første som har fåttet blidt smilefjes på døra – og på nett.
STOLT RESTAURANT-SJEF: Smilefjeset kom kjapt opp på inngangsdøra. Foto: Stian Ormestad.

Smilefjeset kommer kundene tilgode, mener Noren. – Dette er beviset på at Restauranten følger alle lover og regler for mat og renhold: Alt fra nedkjøling, tining, varemottak, renhold og håndhygiene – at vi har et personale med kunnskap og kompetanse.
Noren er daglig leder og medeier i Restauranten AS. Han mener det er mer moro å lage mat på kjøkkenet, enn å sitte med permer og PC på kontoret. Han jobber litt over en halv stilling som kokk, og resten går med administrativt arbeid.
Restauranten består av totalt seks årsverk, med fem faste ansatte, to faste ryddehjelper, og fire – fem som kan tilkalles ved større selskaper og arrangement.
Det er ikke noe nytt i å få tilsynssbesøk fra Mattilsynet, og rutinene for kontrollen er heller ikke forandra på. Det nye er at det ikke lenger er stikkontroller, men faste besøk. Resultatet blir hengt opp godt synlig på døra – og publisert lett søkbart på nett.
– Smilefjestilsyn er bra for den seriøse delen av serveringsbransjen, som endelig får vist at de holder høy hygienestandard. Og det er bra for publikum som enkelt kan se hvilke serveringssteder som følger regelverket. Smilefjes sier ingenting om maten er god eller sunn, men at maten er trygg, sier administrerende direktør Harald Gjein i Mattilsynet.
Patricia Knight på Stasjon skal på kurs for å lære om smilefjesordningen til uka. – Vi har ikke hørt noe fra Mattilsynet enda, men de er nok ikke så langt unna, sier hun – og gleder seg til besøk. ReAvisa har ikke lykkes i å få en kommentar fra Pizzavera Revetal.
Smilefjesordningen gjelder ikke for kantiner, matservering på institusjoner, bensinstasjoner ellerstorkiosker, men Mattilsynet vil fortsatt føre ordinært tilsyn med alle andre serveringssteder som tilbereder og serverer mat.
ALT I ORDEN: På Restauranten får du trygg mat. Ny kontroll er planlagt om åtte måneder igjen. Foto: Stian Ormestad.
