
SMART-festivalen vokser seg enda større

SMART-FESTIVALEN: Dette blir det andre året med SMART-festivalen. Fra en dag til to dager, og fra å bare bli arrangert i Re til også å ha program i Tønsberg. Arkivfoto: Håkon Westby,

Les også:– Jeg håper enda flere kommuner ser til Re!
I fjor ble tidens første SMART-festival arrangert, og i disse dager gjentas suksessen:
Onsdag 16. og torsdag 17. oktober deltar rundt 800 ungdommer, fagfolk og innbyggere på SMART-festivalen 2019.
MINISTERBESØK: SMART oppvekst, utvikla og implementert i hele Re kommune, har høsta mye oppmerksomhet. Som for eksempel her, med tidligere barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland på Re-besøk. Arkivfoto: Stian Ormestad.

“Arendalsuka” for sosial innovasjon
Festivalen er også en arena for deling av gode nasjonale eksempler.
– Vi søker å inspirere til demokratiske dialoger og deling av praktiske eksempler ikke bare for fagfolk, men også barn, unge, familier lag og foreninger. Gode oppvekstmiljø skapes i fellesskap, forteller Elisabeth S. Paulsen, virksomhetsleder Barn og unge i Re kommune.
SMART gjennom hele barndommen
MISTER SMART: Vidar Bugge Hansen fra Nykirke jobba som lærer på Kirkevoll skole, da han tilbake i 2005 fikk ideen til det som etter hvert er blitt til SMART oppvekst i Re. Arkivfoto: Stian Ormestad.

På programmet onsdag står politisk dialogverksted på Tønsberg bibliotek. Torsdag er det fagdag i Vålehallen, som er blitt til SMART arena.
SMARTE BARN: Elever ved Røråstoppen skole demonstrerer hvordan SMART oppvekst fungerer i skolehverdagen. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Dette går på å dedikere en kveld for førstegangsfødende til temaer som foreldrerollen, relasjon til barnet, psykisk helse i barsel, og parforhold. Dette er ved psykolog Melinda E. Henriksen og Lars Tore Carslen.
Det blir også presentasjon av forskning som er gjort i tilknytning til SMART oppvekst i Re, ved professor og direktør Arild Bjørndal og Phd stipendiat Bjørn Hauger.