
Smaken av eplehager i Re

EPLEKJEKK: Denne flaska med epler fra Re får du kjøpt på Olgars på Brår og Revetal kolonial. Foto: Stian Ormestad.

Asvo Revetal hadde ideen: – Mange i Re har flere epler enn de klarer å bruke sjøl. Det står mange epletrær uten at eplene blir plukka. Det kan kanskje vi gjøre noe med?
Hun forteller at de har kjørt rundt i Re og sett etter overfylte epletrær, stoppa og spurt om ikke de kan gå på slang. Det har resultert i 11 eplehager i høst, etter en forsiktig start. Nå som ryktet har spredd seg, har enda to hager blitt stilt til disposisjon neste høst.
PÅ EPLESLANG: Anniken Thuve Ivarsson har hatt med seg et flott eple-plukker-lag, blant dem Siv Måge Olsen, Ingeborg Hvale og Dag Apenes. Foto: Stian Ormestad.

– En kjempefin jobb, mener tre av de som har plukka mest epler; Siv Måge Olsen, Ingeborg Hvale og Dag Apenes. De er stolte av Eplekjekk, og har lina opp produksjonen som er klar med esker, trekasser og vanlige plastikkasser for leveranser mot jul.
– Dette er en ubenytta ressurs, med epler som ellers ligger og råtner. Da er det så flott at eplene heller blir brukt, som Asvo sørger for, sier en strålende fornøyd Kristine Mathilde Formo på Revetal kolonial. Hun har hatt Eplekjekk i butikkhylla ei ukes tid, og flaskene går unna.
I BUTIKKHYLLA: Kristine Mathilde Formo hadde et ønske om å samarbeide med Asvo Revetal da hun starta opp Revetal kolonial tidligere i år. Eplekjekk er et samarbeid satt ut i livet. Foto: Stian Ormestad.

– Vi må takke alle gavmilde reinger som har latt oss gå på epleslang i hagene deres, hilser Anniken via ReAvisa.
HELLOKAL: Eplekjekk er ferskpressede epler fra Re-hager, produsert på Egge gård i Lier. Foto: Stian Ormestad.
