
Sjekk MGP-låta som er spilt inn på et kjøkken i Fon

https://youtu.be/7gZB_zK5v0g
Les mer omkultur i Re.
Erlend Bratland (27) ble den aller første vinneren av «Norske talenter» tilbake i 2008. I 2015 nådde han nesten helt til topps i Melodi grand prix (MGP) med en andreplass.
MUSIKALSK MAGI: På et kjøkken i Fon, midlertidig ombygd til musikkstudio, skapes musikalsk magi. Foto: Privat.

Et viktig musikalsk samarbeid
Nils ble utsatt for et innbrudd i sitt gamle studio på gamle Hillestad skole. Tjuvene stakk av med store verdier, men enda verre: Mange innspillinger og musikalske prosjekt ble borte, som ikke lar seg erstatte av et forsikringsoppgjør.
– Jeg mista rubel og bit, og jeg mista trua. Hele greia gjorde at jeg fikk en real knekk. Det er hardt å skulle starte opp fra bånn av igjen, og hadde det ikke vært for Erlend hadde det neppe skjedd, forteller Nils til ReAvisa:
PRODUSENT: Nils Egil Brandsæter fra Kranstad i Fon. Foto: Privat.

Den aller beste MGP-låta?
Det er «den ekte Erlend» du får høre nå, med en veldig personlig låt, forteller han via Nils sin manager Monica Tindslett:
– Jeg er veldig fornøyd med å få lov til å gjøre det jeg ønsker aller mest å gjøre nå – helt på min måte, og jeg er veldig komfortabel med musikken og hvordan den blir produsert, skryter Erlend av de kreative rammene for «Sing for you».
Her i Re har mannen med den store sangstemmen finni et ekstra musikalsk høygir, sammen med et musikalsk superteam.
– Det er deilig å ha fått musikkgleden tilbake. Det betyr alt!
–
– Og vi har allerede ei låt te’ på gang, antagelig klar til lansering i mars. Og utpå vårparten blir «10 år med Erlend» satt opp i en ny by etter suksessen i Tønsberg; Fredrikstad.
TILBAKE I RAMPELYSET: Her ser vi Erlend Bratland synge under innspillingen i Fon. «På tide å få dette sangtalentet fram i rampelyset igjen. Den beste finalisten!», skriver Dagbladet. Foto: Privat.

I tillegg er han på jakt etter lokaler til et nytt permanent studio, som kan ta over for det midlertidige hjemme på kjøkkenet.
Fant seg tilrette i kulturkommunen Re
Til daglig jobber han som elektriker, og har musikk som bijobb. Han er også en ressurs for det lokale kulturlivet, som for eksempel Våle skolekorps.
– Jeg er nok typen som liker å ha det trygt og godt, så enn så lenge ser jeg for meg å kombinere musikk som bijobb med en fast jobb. Det går helt greit å kombinere det, det å jobbe med musikk på kvelder og i helger er bare deilig!
Trangt nåløye
Opprinnelig ble det sendt inn rundt 1.000 bidrag til sangkonkurransen her til lands.
Av disse er nå ti plukka ut som finalister til den norske finalen, som går av stabelen i Oslo spektrum lørdag 2. mars 2019.