Annonse
Annonse
Varmegang i oppkverna metall er trolig brannårsaken

Varmegang i oppkverna metall er trolig brannårsaken

Annonse
Annonse
Stian Ormestad
Stian Ormestad
Annonse
Annonse

FØR BRANNEN: Slik så det ut i en av hallene på Revac en vanlig produksjonsdag før brannen. Bildet er tatt i forbindelse med en befaring for de folkevalgte i Re i fjor høst. Foto: Stian Ormestad.

Sebilder fra Revac-brannen.

Les også:Revac-brannen er endelig slokt!

Klokka 07.00 søndag 27. mai 2018 fikk Vestfold-politiet melding omrøykutvikling i gjenvinningsbedriften Revac på Linnestad.

HAR EN STERK TEORI: Trine Berg, tidligere lensmann på Revetal, i dag etterforsker ved politikammeret i Tønsberg. Foto: Stian Ormestad.

Ikke en «plasthaug» – har tatt prøver fra haugen

Hun forteller til ReAvisa at politiet fortsatt holder på med tekniske undersøkelser på branntomta, og at de har en veldig god ide om hva brannårsaken kan ha vært.

Alt tyder på sjølantenning

– Det er tatt prøver fra haugen, som vil vise hva den inneholder. Men ifølge Revac-ledelsen skal det ikke ha vært snakk om en «plasthaug» som først frykta, men en metallhaug, forteller Trine Berg til ReAvisa.

TOK INGEN SJANSER: Ved forrige storbrann hos Revac for fire år siden, blussa brannen opp igjen. Denne gangen ble det ikke tatt noen sjanser, og brannmannskap var på plassen gjennom dag og natt helt til all varme var eliminert. Foto: Stian Ormestad.

Sjølantenning er politiets sterkeste teori. – Vi har ikke noen indikasjoner på annet per nå. Det er umulig å bevege seg i haugen, inn til der det begynte å brenne. Da ville du kutta deg opp på oppkappa metall, så vi kan ikke tenke oss at brannen kan være påsatt på noe vis.

STORE KONSEKVENSER: Barnehager var stengt, boligområder evakuert, og all annen aktivitet på hele næringsområdet ble satt på vent i to arbeidsdager. Foto: Stian Ormestad.

Ogsånedfallet er det tatt prøver av, sammen med elver, bekker, jord og luft. For å finne ut hva nedfallet og sotlukta fra vannet kom av, og hvor forurensende det eventuelt måtte være.

Går ut med info for å hindre spekulasjoner

NEDFALL FRA BRANNEN: Det er tatt prøver av røyken, asken og nedfallet fra brannen. Foto: Privat.

– Det er jo ikke sånn at politiet ikke ønsker å informere, vi vil jo informere så godt vi bare kan, sier Trine Berg til ReAvisa. – Men vi må også ta hensyn til etterforskningen. Det er ikke alt vi veit, som vi først må få klarhet i. Og vi klarer ikke å avhøre alle på en gang. Vi går ut med alt det vi kan, så snart vi kan.

Etterforskningsleder Knut Erik Ågrav sa påinformasjonsmøte for de evakuerte mandag kveldat også resultater av alle prøvene som er tatt av elver, bekker, drikkevann, jord og luft offentliggjøres så snart det er klart:

BRANN: Brannen ble oppdaga tidlig på morgen søndag 27. mai 2018. Det er ikke første gang det brenner hos Revac. Foto: VIB.

Bakgrunn:Det brenner hos Revac – igjen.

Det varen drøy jobb for brannmannskapene:

Gleden var stor for åkunne komme hjem igjen etter evakueringen:

Les flere saker frapolitiloggen i Re.

Annonse
Annonse

ReAvisa - lokalavisa for Re; Revetal, Ramnes, Våle, Vivestad, Undrumsdal og Fon


Avisa er gratis å lese på papir og nett. ReAvisa legges der folk møtes, du finner den i avisstativ på butikker, bensinstasjoner, spisesteder
og arrangement i Re. Opplaget er 3.000 / 6.000. Avisa blir godt lest, på venterrom, kafeer, og så videre. Nettavisa oppdateres javnlig og har i snitt over 6.000 lesere i uka - 27.211 brukere sist måned.

Vi lager ReAvisa:
Stian Ormestad, skrivende redaktør - Stian@ReAvisa.no
Håkon Westby, seniorfrilanser - Hakon@ReAvisa.no
Ledig engasjement som ungdomsfrilanser - ta kontakt

Tips om gode Re-saker!
Tips@ReAvisa.no

ReAvisa jobber etter Vær Varsom-plakaten for god presseskikk.

Vil du bidra?
ReAvisa er gratis å lese på papir og nett. Avisa er annonse- og folkefinansiert.
ReAvisa-vippsen er 54 02 82, ReAvisa-kontoen er 1506.09.87979.
Merk gjerne innbetaling med “gave”.

Annonse?
E-post: Annonse@ReAvisa.no så kan vi gi et godt tilbud.
Utgiver: Ormis Media AS.