
Ordfører Thorvald Hillestad: – Hva med loddtrekning?

VALGETS KVALER? Ordfører Thorvald Hillestad (SP) innser at det store flertallet av folket i Re vil være misfornøyd med valget – uansett hvilken retning de folkevalgte i Re velger. Foto: Stian Ormestad.

Kommunesammenslåing - hvilken by bør Re kommune slå seg sammen med?
Nye Holmestrand med Hof og Sande
Horten
Tønsberg
Ingen av dem
Vet ikke
Vis resultater
Loading ...

Kommunesammenslåing - hvilken by bør Re IKKE slå seg sammen med?
Nye Holmestrand med Hof og Sande
Horten
Tønsberg
Ingen av dem
Vet ikke
Vis resultater
Loading ...

Det har værtfolkemøter, det er etutvida ordførerens hjørne, og det foregår nå en innbyggerundersøkelse.
Folkemøtene har ikke gitt noe klart svar, lite tyder på innbyggerundersøkelsen heller vil gi noe klart svar.
BETENT: Varaordfører Frode Hestnes (FrP) mener dette blir betent nok som det er, om ikke de folkevalgte snart avklarer hvordan retningsvalget skal avgjøres. Foto: Stian Ormestad.

Andelen har vært javn hele veien, og blir dette også resultatet av innbyggerundersøkelsen er dette en stor nøtt å knekke for våre folkevalgte.
– Jeg har finni ut, i all min visdom – hvis jeg kan si det – at et flertall blir det i mot uansett hva vi velger. Et flertall på over 50 prosent vil uansett være skuffa over retningsvalget – uansett hvilken vei, sier ordfører Thorvald Hillestad (SP).
KLØNETE: Trude Viola Antonsen (AP) mener det var klønete – men likevel klokt – å legge til det omvendte spørsmålet i innbyggerundersøkelsen: Hvem vil du helst IKKE at Re slår seg sammen med? Foto: Stian Ormestad.

Forslaget kom fra hennes eget Arbeiderparti. Derfor får hun kjapt svar: – Hvem var det som foreslo akkurat det spørsmålet i kommunestyret, spør Frode Hestnes (FrP).
Hvorpå ordfører Hillestad minner om at det omvendte spørsmålet fikk tilslutning fra et enstemmig kommunestyre. Og Antonsen understreker at klønete eller ei, hun er glad for at spørsmålet er med.
– Vi får bare håpe vi ikke sitter igjen med tre like store alternativer. Da blir det vel loddtrekning, sier ordføreren i et forsøk på en spøk.
GIR SEG IKKE: Heming Olaussen (SV) representerer det eneste klare nei-partiet i Re, med en eneste kommunestyrerepresentant. Han har finni sammen med Ulf Lund Halvorsen (MDG) i kritikken mot prosessen. I kampen for folkeavstemning sto de sammen med Trygve Ånestad (SP) og Ragnar Kirkevold (SP) i kommunestyremøtet i juni. Foto: Stian Ormestad.

Slik diskusjonen gikk i kveldens formannskapsmøte virker det som om det alternativet som har minst oppslutning skal lukes ut først, så skal de to alternativene med størst oppslutning settes opp mot hverandre.
Alle som har fulgt med litt – og det er mange ifølge ReAvisas lesertall på nett – kan nok se for seg hvordan en slik votering fort kan ende opp.
Uansett står spørsmålet om hva som skal vektlegges mest ubesvart –-spørsmålet, eller. Det har de folkevalgte ikke sagt et pip om enda.
Da skal Re kommune sette seg ved forhandlingsbordet med elendige kort på handa. For først skal det bestemmes hvem, og så skal det forhandles om hva denne sammenslåingen skal inneholde.
HVA HVIS? Odd Gjerpe (KrF) lurer på hva hvis forhandlingene strander med den kommunen de folkevalgte velger å slå Re sammen med? Har Re noen retrettmuligheter da? Foto: Stian Ormestad.

Trude Viola Antonsen (AP) mener at «alt kan skje». – Vi må ta det som kan komme, når det eventuelt skulle komme. Vi må ikke ta sorgene på forskudd.
Hvilken by skal vi smelte sammen med og, som det står i utredningen?
Hvilken bykommune skal levere tjenester til liten og stor i framtida, alt fra barnehage og skole til eldreomsorg, og mye, mye, mye mer?
Makta bak avgjørelsene i spleiselaget vi kallervil ligge lenger unna oss – men hvor?
Hvilken by må vi reise til for å følge med på de folkevalgte, og hva de prioriterer at skattepengene våre skal gå til i framtida?
PRINSIPPVEDTAK OM KOMMUNESAMMENSLÅING: At Re kommune skal slås sammen med noen, ble vedtatt før sommeren med 21 mot 4 stemmer. Nå gjenstår bare retningsvalget. Foto: Stian Ormestad.

Vil noen dra med seg noen halmstrå på veien? Så kan retningen bestemmes ut ifra hvilken by som trekker det lengste strået.
Alternativt kan det store flertallet, alle de som ville i en annen retning – eller beholde Re som egen kommune, få hvert sitt lille halmstrå å klamre seg til.