
Lokalmat fra Re på landets største matfestival

RE-BØNDER I STORBY’N: Tre gårder fra Re var representert på landets største matfestival sist helg: Matstreif på Youngstorvet i Oslo. Foto: Privat.

Les også:Landlig moro til titusen i Re.
Bønder fra Re tok turen til storby’n sist helg: Krokeborg gård med lammekjøtt, Tohn Gård med honning, og Bjune gårdsdrift med frilandsgris.
Lokalmat fra Re
FOLKSOMT: Re-bøndene fikk vist seg fram for et folkehav midt i hovedstaden. – Kom og smak på Norge!, heter det i invitasjonen: – Matstreif er en arena for gode og ekte matopplevelser og arrangeres årlig av Innovasjon Norge på oppdrag av Landbruks -og matdepartementet. Foto: Privat.

Det hele starta med at de ble kontakta av Matstreif for å levere storfekjøtt til oppkjøringa, som var et event på Økern portal i forkant av matfestivalen.
Så ble det til at de var ønska også på sjølve Matstreif-arrangementet, også.
Stor happening
RE-BØNDER OG OLYMPIATOPPEN-KOKK: Kristoffer W. Lofnes, kokk i Olympiatoppen, kokkelerte med lokale råvarer fra Re, her sammen med Re-bønder på stand. Foto: Privat.

– Det kommer mange spørsmål rundt produksjonen og produktene, hvordan vi jobber, lager og framstiller det vi selger.
– Vi merker at kundene er opptatt av det lokale og av norske råvarer. Og det er moro!
Kort om Re-gårdene som var representert på Matstreif 2022:
- Tohn gård ligger på Tohn og driver med hest, korn og høy. De er nyoppstarta med honningproduksjon, og satser på å selge direkte fra gården pluss noen utsalgssteder – som sist helg på Matstreif. Da ble det solgt honning av typen sommer- og lynghonning. Disse ble brukt i flere typer marinert kjøtt som Bjune gårdsdrift solgte på markedet.
- Bjune gårdsdrift ligger på Bjune og her driver de med ammeku, gris, korn og frø. I tillegg selger de kjøtt fra frilandsgris og storfe direkte fra gårdsutsalget, samt til REKO, markeder og til restauranter. De tar også i mot barnehager, skoler og besøkende til gården for å vise fram hvordan en gård med full produksjon blir drivi.
- Krokeborg gård ligger i Undrumsdal og driver med sau, økologisk egg, ved, korn og frøproduksjon. De har som en del av produksjonen også salg av lammekjøtt i sesong, pluss økologiske egg og skinnprodukter som de selger direkte i gårdsbutikken. Gården er en godkjent VTA-bedrift, det vil si godkjent for varig tilrettelagt arbeid i ordinær bedrift, og de har en deltaker i jobb på gården.
OPPRIGG: Torsdag kveld reiste standen seg, der de tre Re-gårdene fikk vist seg fram – sammen. Foto: Privat.

LANDETS STØRSTE: Matstreif arrangeres på Youngstorvet i Oslo, årets dato var 24. – 25. september 2022. Innovasjon Norge står som arrangør av den årlige matfestivalen på oppdrag av Landbruks -og matdepartementet. Foto: Privat.
