
Leserinnlegg: Tønsberg – Norges viktigste matproduserende kommune

NORGES LEDENDE MATKOMMUNE? Det kan bli Tønsberg, skriver Steinar Solum, ordførerkandidat for Senterpartiet i nye Tønsberg kommune. Foto: Stian Ormestad.

Les flere leserinnlegg i ReAvisa.
I tillegg har vi næringsmiddelindustri som; Findus, Gårdsand, Grøstadgris (øko), Nortura (to anlegg i nye Tønsberg), Tine, Stange Gårdsprodukter, samt mange flere lokale pakkerier av grønnsaker med mer.
Vestfoldmøllene sitt anlegg på Revetal tar imot mat- og fôrkorn, åkerbønner, erter og oljefrø som blir foredlet til kortreist fôr til lokal kjøtt-, egg- og melkeproduksjon.
Gjennom prosjektet Skjærgårdsmat skal vi årlig arrangere matfestival i Tønsberg med konferanser, foredrag og samle landets matprodusenter, politikere og beslutningstakere for å fremme god matkultur og lokal og bærekraftig matproduksjon.
Tønsberg kommune skal ha en nullvisjon om nedbygging av matjord. Helt nødvendig bruk av matjord må erstattes med nydyrking.
GreVe biogass og Rygg miljøpark, i samarbeid med Norsk landbruksrådgivning og lokale ildsjeler, er i gang med flere prosjekter som øker matjordas sin evne til å binde vann og tåle tørke. Dette innebærer også at jorda binder langt mer karbon og øker avlingene.