
Delte ut 300.000 kroner til evnerik ungdom fra Re

LEGATMOTTAKERE: Fra venstre Magnus Lynne, Katinka Müller, Kristine Solheim Andresen og Hannah Lovise Haugen, som alle kan juble over ekstra penger til studietida. Foto: Stian Ormestad.

Under avslutningen til avgangselevene ved Re videregående skole skulle fire heldige, kommende studenter få tildelt Lizzy og Erling Sæbøs utdanningslegat.
Totalt 300.000 kroner deles ut i år
– Lizzy og Erling levde livet sitt på en gård ved Linnestad. De fikk ingen barn og ønsket å samle sine midler i et legat til ungdom bosatt i Re kommune.
Vil bli sivilingeniør, politi, lærer og jobbe med mennesker
Kandidat 1: – Planlegger en sivilingeniørutdanning på NTNU – dette etter å ha deltatt på teknologicamp for jenter høsten 2018 – 700 søkere, så nåløyet er ikke stort. Kandidaten karakteriseres som evnerik, arbeidsom, ansvarlig og målrettet og liker utfordringer. Hun oppleves som en av de mest dedikerte og best presterende elevene innen realfag. Hun har et godt humør og gode samarbeidsevner.
Så Kandidat 2: – Har planer om militæret og så inn i politiet. Kjennetegnes som høflig, ærlig, omsorgsfull, høy ansvarsfølelse og flink til å stå på. Har vært aktiv i håndball, 4H og trener jevnlig for å forberede seg på yrkesvalget. Han oppleves som en rolig og vennlig person. Viser omsorg for medelever, har en sentral plass i klassen og bidrar til et godt læringsmiljø. Kandidaten har i tillegg oppnådd særdeles gode faglige resultater.
Kandidat 3: – Den neste kandidaten planlegger en yrkeskarriere som lærer. Har vært både tillitselev og kulturvert her på skolen og bidratt aktivt til å legge til rette for gode kulturopplevelser for elevene. Hun har svært gode faglige resultater, men kjennetegnes også av sine fantastiske evner til inkludering og utøvelse av god sosial kompetanse i praksis. Kandidaten har gjennom praksisperioder fått svært gode tilbakemeldinger på sin kommunikasjon med barna og hun fremstår som en veldig god rollemodell.
Og sist, men ikke minst, kandidat 4: – Kandidaten har gjennom sine ungdomsår vært svært aktiv i ungdomsmiljøet i Re kommune. Har deltatt i barne- og ungdomsrådet, aktiv i OD Vestfold, elevrådet og er med å driver kulturhuset Eleverhøy, samt vært involvert i turn, fotball og håndball. Hun planlegger en utdanning på NTNU, psykologi eller sosiologi, og sier i søknaden at hun ønsker å bruke sine erfaringer og opplevelser i eget liv til å jobbe med mennesker. Hun kjennetegnes av å være målbevisst, arbeider hardt og effektivt. Har oppnådd svært gode faglige resultater. I tillegg viser hun god oppførsel, er høflig, ærlig og tar ansvar, men viser også evne til å si ifra når det er nødvendig. Har fått svært gode tilbakemeldinger gjennom praksis og fremstår som en god rollemodell.
– Vi har ikke noe valg nå!
Legatmottakerne jubler i prat med ReAvisa for at de kan gå studietida i møte med en bekymring mindre. – Det er mye penger!
– Dette gir enda mer motivasjon, og enda bedre muligheter til å studere. Vi slipper kanskje å måtte jobbe så mye ved siden av studiene. Nå kan vi kan legge all energi i studiene – og vi gleder oss!
– Vi har ikke noe valg nå, sier Magnus Lynne og ler. – Ja, dette forplikter, sier jentene seg enig i med en latter.
HØYTIDELIG OVERREKKELSE: Re VGS-rektor Cecilie Langklep Bjørnøy deler ut utdanningslegatet på 75.000 kroner til fire av sine avgangselever. Foto: Stian Ormestad.
