Annonse
Annonse
Her legger Martin Gran inn bud for å kjøpe huset til frivilligheten i Re: – Nå er det opp til kommunen

Her legger Martin Gran inn bud for å kjøpe huset til frivilligheten i Re: – Nå er det opp til kommunen

Annonse
Annonse
Stian Ormestad
Stian Ormestad
Annonse
Annonse

HASTEMØTE: Her blir budet lagt inn, på prisforlangende. Fra venstre ser vi Martin Gran, Revetal invest, Rikka Rivrud, Ingunn Henriksen Leeber og Roar Lefsaker fra NaKuHel Vestfold. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Les også:Drømmer om et frivillighetens hus på Revetal.

Les også:– Trist å se at siste sjanse er i ferd med å ryke.

Martin Gran, kjøpmann og sentrumsutvikler i fjerde generasjon på Revetal, er stolt av den bygdebyen som har vokst fram, men én satsing har han snakka mye om de siste åra:

Martin Gran: – Ja, åffer ikke?

HASTEMØTE: Martin Gran liker ideen om et frivillighetens hus på Revetal. Derfor vil han gjerne kjøpe Låhnehuset av kommunen for prisforlangende – hvis Tønsberg kommune godtar budet hans. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Da han hørte om ønskene for Låhnehuset, som en samlingsplass for frivilligheten i Re, likte han tanken. – Ja, åffer ikke?

Spleisen som ble satt i gang går sin gang, men det er langt ifra den millionen som trengs i egenkapital.

Hastemøte etter dagens visning

Martin vil ikke ha noe med driften av huset å gjøre, annet enn å betale forsikringer og kommunale avgifter. Resten av løpende utgifter må frivilligheten som bruker huset spleise på.

– Dere kan bruke huset, akkurat som dere vil. Fylle det med aktiviteter, male, snekre – gjøre akkurat som dere vil. Jeg blander meg ikke borti det i det hele tatt, sier Martin.

Mange organisasjoner er positive til sambruk

En ukrainsk organisasjon som driver med integrering trenger en plass å møtes, Re Røde Kors er interessert. Gode tilbakemeldinger har det vært fra Ung i Tønsberg, også fra Kirkens bymisjon.

Også Treffpunktet på Brår, Tønsberg frivillig sentral, Grønn omsorg ved Sidebygningen og Brobyggeren har i møter vært positive, forteller Ingunn Henriksen Leeber, styreleder for NaKuHel Vestfold.

– Så mange gode synergieffekter av en slik møteplass

– Poenget med dette huset er å samle frivilligheten på tvers av generasjoner, også ungdommen – hvem veit når ungdomshuset står ferdig? Kanskje aldri, sjøl om det nok en gang er vedtatt bygd.

Revetal arbeid og kompetanse (RAK) er også med på dette, de kan klippe grass og frese snø, forteller Ingunn Henriksen Leeber.

– Nå har Tønsberg kommune muligheten til å prioritere Re

Martin kjøper det på vegne av Revetal invest, som leier det ut videre til NaKuHel Vestfold, som igjen leier ut til lag, organisasjoner og frivilligheten i Re.

– Nå har Tønsberg kommune en mulighet til å prioritere Re, noe de ikke gjør så veldig ofte, sier en engasjert Martin Gran til ReAvisa.

Imponert over pågangsmotet til ildsjelene

Frivilligheten løper ingen risiko. Skulle det ikke bli full fart på huset, så kan det alltids selges igjen – den risikoen tar Martin Gran ved Revetal invest.

– Jeg får jo alltids solgt det for ett par – tre millioner igjen, sier han og ler – imponert over pågangsmotet til ildsjelene bak hage og hus.

Fantastiske muligheter for hus, hage og uteområder

– Vi har jo ikke penger, hvert fall ikke disse summene, sier Ingunn Henriksen Leeber, – så dette er en fantastisk mulighet – der begge parter har full retrettmulighet.

Ildsjelene forteller om fantastiske muligheter for huset, hagen og uteområdene – der huset blir kopla til det som skjer med uteområdene på Revetal med sti.

Premisset er at huset brukes av frivilligheten i Re

Martin Gran forteller at budet som ble lagt inn etter visninga på lørdag vil stå – han byr takst, punktum. Så får kommunen velge hvem de vil selge til. Skulle det bli handel, forteller han at det uansett ikke er den største risikoen han har tatt.

Stemte for salg og mot utsettelse

Nå håper ildsjelene at det ikke er for seint, de vil orientere våre folkevalgte om budet og oppfordre de til å påvirke sånn at kommunen takker ja til det.

– Oppfatta det som en ønskedrøm

– Jeg føler nok at dette initiativet kommer for seint, sier Trond til ReAvisa.

Nå dukker det opp muligheter i prosessen

Da ReAvisa forteller at det er lagt inn et bud på prisantydning på vegne av frivilligheten i Re, så lar den rutinerte lokalpolitikeren seg rive med: – Jøss! Det var gode nyheter!

– Det er vel 24-timers frist før kommunen kan si ja eller nei til budet. Får håpe det ikke kommer inn flere bud.

Ordføreren: – Men dette er jo positivt

Den muligheten – for kommunen å selge til frivillig-formål – har nå dukka opp.

LEGGER INN BUD: – Uansett åssen det går, så er det hvert fall noen som har prøvd alt vi kan, sier Martin Gran, som mener kommunen bør godta budet han her legger inn på vegne av frivilligheten i Re. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Frivilligheten har fått til store ting før:Ti år siden skjebnemøtet her.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?

REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les papiravisa på nettavisa – gratis.

Annonse
Annonse

ReAvisa - lokalavisa for Re; Revetal, Ramnes, Våle, Vivestad, Undrumsdal og Fon


Avisa er gratis å lese på papir og nett. ReAvisa legges der folk møtes, du finner den i avisstativ på butikker, bensinstasjoner, spisesteder
og arrangement i Re. Opplaget er 3.000 / 6.000. Avisa blir godt lest, på venterrom, kafeer, og så videre. Nettavisa oppdateres javnlig og har i snitt over 6.000 lesere i uka - 27.211 brukere sist måned.

Vi lager ReAvisa:
Stian Ormestad, skrivende redaktør - Stian@ReAvisa.no
Håkon Westby, seniorfrilanser - Hakon@ReAvisa.no
Ledig engasjement som ungdomsfrilanser - ta kontakt

Tips om gode Re-saker!
Tips@ReAvisa.no

ReAvisa jobber etter Vær Varsom-plakaten for god presseskikk.

Vil du bidra?
ReAvisa er gratis å lese på papir og nett. Avisa er annonse- og folkefinansiert.
ReAvisa-vippsen er 54 02 82, ReAvisa-kontoen er 1506.09.87979.
Merk gjerne innbetaling med “gave”.

Annonse?
E-post: Annonse@ReAvisa.no så kan vi gi et godt tilbud.
Utgiver: Ormis Media AS.