Fylkesmannen: – Godt samvirke under Revac-brannen

POSITIV LESNING: I motsetning til evalueringsrapporten etter forrige storbrann hos Revac sommeren 2014, er denne rapporten veldig positiv lesning. Foto: Stian Ormestad.

Klokka 07.00 søndag 27. mai 2018 fikk Vestfold-politiet melding omrøykutvikling i gjenvinningsbedriften Revac på Linnestad. Snaut to og et halvt døgn ettermeldte brannvesenet at brannen endelig var slokt.
FRYKTA NY FORURENSING: Seniorrådgiver hos Fylkesmannens miljø- og samfunnssikkerhetsavdeling Fred Marius Svendsen tok prøver og sørga for preventive tiltak under brannen. Foto: Stian Ormestad.

Små skader på miljøet
«Under den forrige brannen på Revac i 2014 rant giftig slukkevann ut i Aulielva og forårsaket store miljøskader. Det er gjort flere forbedringer i anlegget for å sikre at det ikke skal skje igjen, blant annet er det bygget et basseng for å samle opp vannet. Det fungerte godt».
Det var mellom 80 og 100 tonn oppmalt elektrisk avfall og hvitevarer lagra under tak der det begynte å brenne.
Rundt 180 husstander i nærområdet ble evakuert, barnehager måtte holde stengt og bøndene i området ble pålagt restriksjoner.
KRAFTIG BRANN: Slokkingen varte fra søndag morgen til tirsdag kveld. Foto: VIB.

God krisehåndtering
Han understreker at brannen var en omfattende og faglig krevende oppgave for Vestfold interkommunale brannvesen, og at de løste den godt.
Tidlig innsats og tilstrekkelig med ressurser både hos politiet og kommunen var andre nøkkelfaktorer. I tillegg bidro Sivilforsvaret, Vestfold bondelag og flere andre organisasjoner.
EVAKUERING: Re kommune ved ordfører Thorvald Hillestad sto for evakueringsplanene. Foto: Stian Ormestad.

Felles nødsentral
Fylkesmannen har ansvar for å evaluere innsatsen under større krisehendelser.