Annonse
Annonse
Et litt mørkere Re-øl for ei mørkere årstid

Et litt mørkere Re-øl for ei mørkere årstid

Annonse
Annonse
Stian Ormestad
Stian Ormestad
Annonse
Annonse

FYLLER HYLLENE: Re-ølet er blitt en suksess – så stor at det er butikkens mest solgte øl, forteller Mats Frydenberg og Martin Gran ved Meny Revetal. Nå fyller de hyllene med en ny variant; Re Juleøl. Foto: Stian Ormestad.

ReAvisa_Re-ol_2

Da Re-ølet ble lansert i sommer, var det i et antall av 3.600 flasker. Det ble kjapt altfor lite og det måtte brygges mer. Nå er over 10.000 flasker solgt.

– Re-øl er det mestselgende i hele butikken, forteller Martin Gran ved Arve Gran Meny Revetal. Og nå kommer Re Juleøl i hyllene, en litt mørkere versjon av den opprinnelige Re-ølen.

Det passer godt til all den gode julematen som ligger foran oss, forteller Martin og Mats Frydenberg, som har ansvar for brus, øl og andre leskende drikker i butikken.

Mats har fulgt prossessen helt fra start til mål. – Vi snakka om at vi burde hatt et juleøl, forteller Martin. – Ei uke etterpå så var brygginga i gang, da hadde Mats satt i gang hele opplegget. Sånne ansatte er en drøm, veit du!

KORTREIST NYTELSESDRIKK: Hovedingrediensen i dette ølet har reist fra Folkvord gård Ramnes til Færder mikrobryggeri i Tønsberg og tilbake til butikkhylla på Revetal. Ølet er brygga på årets hveteavling. Foto: Stian Ormestad.

ReAvisa_Re-ol_1

Mats har farta att og fram til Færder mikrobryggeri i Tønsberg. Han har tegna og forklart hvordan han vil ha ølen, prøvesmakt ingredienser, han har vært med på tapping, design av etiketter, med mer – alt fra A til Å.

Nå står Re Juleøl i butikkhyllene på Meny Revetal, ferdig brygga og tappa i et antall av 5.500 flasker. – Alle ønsker er blitt tatt i mot på strak arm fra bryggeriet, forteller en strålende fornøyd kjøpmann Gran.

Martin må innrømme at de enorme salgstallene for Re-ølen overrasker. Men de ser ofte at mange tar med ei flaske eller to Re-øl, i tillegg til det de ellers kjøper.

– Det var ei som fortalte at de skulle på besøk i Oslo. Da er det moro å ta med noen flasker Re-øl for å vise fram til vertskapet, mente de. Vi er litt stolt av dette, som så mye annet her i Re, forteller Martin.

– Også smaker det veldig godt. Det hadde ikke hjulpet om det står Re på flaska om det ikke hadde vært et veldig godt øl.

Re Juleøl selges bare på Meny Revetal, men Restauranten på Revetal har sikra seg så de kan servere ølet under sin oktoberfest 31. oktober 2015. Der blir det også et foredrag om historien til det hellokale Re-ølet.

FORRIGE SPRELL: I våres satte fjerde generasjon i kjøpmansslekta Gran på Revetal, Martin Gran, poteter på taket av Revetal – på toppen av parkeringshuset. – Snakk om kortreist mat! Arkivfoto: Stian Ormestad.

ReAvisa_poteter_1
Annonse
Annonse

ReAvisa - lokalavisa for Re; Revetal, Ramnes, Våle, Vivestad, Undrumsdal og Fon


Avisa er gratis å lese på papir og nett. ReAvisa legges der folk møtes, du finner den i avisstativ på butikker, bensinstasjoner, spisesteder
og arrangement i Re. Opplaget er 3.000 / 6.000. Avisa blir godt lest, på venterrom, kafeer, og så videre. Nettavisa oppdateres javnlig og har i snitt over 6.000 lesere i uka - 27.211 brukere sist måned.

Vi lager ReAvisa:
Stian Ormestad, skrivende redaktør - Stian@ReAvisa.no
Håkon Westby, seniorfrilanser - Hakon@ReAvisa.no
Ledig engasjement som ungdomsfrilanser - ta kontakt

Tips om gode Re-saker!
Tips@ReAvisa.no

ReAvisa jobber etter Vær Varsom-plakaten for god presseskikk.

Vil du bidra?
ReAvisa er gratis å lese på papir og nett. Avisa er annonse- og folkefinansiert.
ReAvisa-vippsen er 54 02 82, ReAvisa-kontoen er 1506.09.87979.
Merk gjerne innbetaling med “gave”.

Annonse?
E-post: Annonse@ReAvisa.no så kan vi gi et godt tilbud.
Utgiver: Ormis Media AS.